Normal view MARC view ISBD view

Οι αφηγήσεις ενός κυνηγού / Τουργκένιεφ Ιβάν Σεργκέγεβιτς · μετάφραση Πετσίνης Λάμπρος.

By: Turgenev, Ivan Sergeevich, 1818-1883 [Author].
Contributor(s): Πετσίνης, Λάμπρος, 1937-1996 [Translator] | Σταυρόπουλος, Στάθης, 1955- [Illustrator, Cover designer] | Σαμπάνη, Σοφία, 19-- [Editor, Corrector] | Σταματοπούλου, Άννα, 19-- [Editor, Corrector].
Material type: TextTextSeries: Νεανική βιβλιοθήκη; Επιλεγμένα βιβλία για παιδιά και νέους · 59.Publisher: Αθήνα: Καστανιώτης, 1986Description: 175 σ. : εικ. · 25 εκ.Subject(s): Παιδική λογοτεχνία -- ΔιήγημαDDC classification: 891.7 Other classification: ΠΜ/(ΞΕΝ)/ΤΟΥ Summary: Κάθε διήγημα κι ένα αριστούργημα. Ήρωες οι ταπεινοί και καταφρονεμένοι, οι αδικημένοι από την κοινωνική καταπίεση και το δεσποτισμό της φεουδαρχικής Ρωσίας. Και πάνω απ' όλα η δύναμη του κλασικού Ρώσου συγγραφέα, που με αδρές πινελιές παρουσιάζει, στη γεμάτη από δραματικές καταστάσεις και συγκρούσεις τοιχογραφία, την αντίσταση του ανθρώπου κάθε εποχής σε κάθε μορφή τυραννίας.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Call number Copy number Status Barcode
Books Books Δημοτική Βιβλιοθήκη Ζωγράφου
Κεντρική Βιβλιοθήκη
ΠΜ/(ΞΕΝ)/ΤΟΥ (Browse shelf) 1 Available C1774

Εργο-Βιογραφικο Σημειωμα Συγγραφεα: Λαμπρος Πετσινης, Σ. 173-175

Κάθε διήγημα κι ένα αριστούργημα. Ήρωες οι ταπεινοί και καταφρονεμένοι, οι αδικημένοι από την κοινωνική καταπίεση και το δεσποτισμό της φεουδαρχικής Ρωσίας. Και πάνω απ' όλα η δύναμη του κλασικού Ρώσου συγγραφέα, που με αδρές πινελιές παρουσιάζει, στη γεμάτη από δραματικές καταστάσεις και συγκρούσεις τοιχογραφία, την αντίσταση του ανθρώπου κάθε εποχής σε κάθε μορφή τυραννίας.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.