Normal view MARC view ISBD view

Η ιστορία του νερού / Αναστασία Περιστεράκη-Ψυχογιού.

By: Περιστεράκη-Ψυχογιού, Αναστασία, 19-- [Author].
Contributor(s): Βακάλη-Συρογιαννοπούλου, Φιλομήλα, 19-- [Illustrator].
Material type: TextTextPublisher: Αθήνα: Σύγχρονη Εποχή, 1982Edition: 2η έκδ.Description: [χ.α.σ] : εικ. · 23 εκ.Subject(s): Παιδική λογοτεχνία, Ελληνική -- Παιδικές ιστορίεςDDC classification: 889.3 Other classification: ΠΚ/(ΕΛΛ)/ΠΕΡ Summary: Εγώ, παιδιά, μια ψιχάλα της βροχούλας σας μιλώ. Θα σας πω την ιστορία μου όπως ακριβώς είναι και φαντάζομαι ότι θα σας αρέσει. Ήμουν λοιπόν ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες αδελφές μου και κυλούσαμε σε ένα δάσος. Είχαμε σχηματίσει ένα ρυάκι και με το γάργαρο νερό μας ποτίζαμε τη γη απ' όπου περνούσαμε. Ποτίζαμε τα αγριολούλουδα, τους θάμνους και οι ρίζες των δέντρων μας ρουφούσαν ασταμάτητα. Τα πουλάκια, τα ελάφια και όλα τα ζώα του δάσους έρχονταν και έπαιρναν από τη δροσιά μας. Εγώ λοιπόν, παιδιά, κύλησα μέρες, κύλησα νύχτες σ' αυτό το ρυάκι και έφτασα μέχρι τη θάλασσα. Χαρούμενη παιχνίδιζα με τα ψαράκια και τις βαρκούλες. Μια μέρα, όμως, που ο ουρανός ήταν καταγάλανος και ο ήλιος έκαιγε, ζεστάθηκα τόσο πολύ, που άρχισα να ζαλίζομαι. Ένιωθα ότι πετούσα στον αέρα. Πετούσα, πετούσα σαν ένα φτερό που το παρασύρει ο άνεμος. Όταν άνοιξα τα μάτια μου, κατάλαβα ότι δεν ήμουν μαζί με τις χιλιάδες άλλες αδελφές μου, τις άλλες ψιχάλες. Είχα φτάσει πολύ ψηλά, μακριά από τη γη, κοντά σχεδόν στον ήλιο. [...]
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Call number Copy number Status Barcode
Books Books Δημοτική Βιβλιοθήκη Ζωγράφου
Κεντρική Βιβλιοθήκη
ΠΚ/(ΕΛΛ)/ΠΕΡ (Browse shelf) 1 Available C85

Εγώ, παιδιά, μια ψιχάλα της βροχούλας σας μιλώ. Θα σας πω την ιστορία μου όπως ακριβώς είναι και φαντάζομαι ότι θα σας αρέσει.
Ήμουν λοιπόν ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες αδελφές μου και κυλούσαμε σε ένα δάσος. Είχαμε σχηματίσει ένα ρυάκι και με το γάργαρο νερό μας ποτίζαμε τη γη απ' όπου περνούσαμε. Ποτίζαμε τα αγριολούλουδα, τους θάμνους και οι ρίζες των δέντρων μας ρουφούσαν ασταμάτητα.
Τα πουλάκια, τα ελάφια και όλα τα ζώα του δάσους έρχονταν και έπαιρναν από τη δροσιά μας.
Εγώ λοιπόν, παιδιά, κύλησα μέρες, κύλησα νύχτες σ' αυτό το ρυάκι και έφτασα μέχρι τη θάλασσα. Χαρούμενη παιχνίδιζα με τα ψαράκια και τις βαρκούλες.
Μια μέρα, όμως, που ο ουρανός ήταν καταγάλανος και ο ήλιος έκαιγε, ζεστάθηκα τόσο πολύ, που άρχισα να ζαλίζομαι. Ένιωθα ότι πετούσα στον αέρα. Πετούσα, πετούσα σαν ένα φτερό που το παρασύρει ο άνεμος. Όταν άνοιξα τα μάτια μου, κατάλαβα ότι δεν ήμουν μαζί με τις χιλιάδες άλλες αδελφές μου, τις άλλες ψιχάλες.
Είχα φτάσει πολύ ψηλά, μακριά από τη γη, κοντά σχεδόν στον ήλιο. [...]

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.