Normal view MARC view ISBD view

Μια φορά ένας γάιδαρος κι έναν καιρό μια γάτα / Ονόρε ντε Μπαλζάκ · μετάφραση : Πιερέττα Διαμαντοπούλου .

By: Balzac, Honoré de, 1799-1850 [Author].
Contributor(s): Διαμαντοπούλου, Πιερέττα, 19-- [Translator] | Grandville, J. J, 1803-1847 [Illustrator] | Κυρτζάκη, Μαρία, 1948- [Editor].
Material type: TextTextSeries: Αερόστατο · 19 Κλασικά βιβλία για παιδιά και νέους όλων των εποχών.Publisher: Αθήνα : Ύψιλον / Βιβλία , c1988Description: 69 σ. : εικ. · 21 εκ.Subject(s): Παιδική λογοτεχνία -- ΔιήγημαDDC classification: 843 Summary: Βλέπετε, λοιπόν, ω ζώα της Γαλλίας, ότι ζώντας κοντά στους ανθρώπους έχουμε πάρει κι εμείς όλες τις διαστροφές τους και τις ανόητες συνήθειές τους. Ας επιστρέψουμε λοιπόν στην πρωτόγονη ζωή όπου δεν θα έχουμε να υπακούμε παρά μόνο στα ένστικτά μας και όπου δεν θα μας ταλαιπωρούν ήθη εχθρικά στις πιο απαραβίαστες φυσικές επιθυμίες μας. Αυτή τη στιγμή γράφω μια πολιτική πραγματεία που απευθύνεται στην εργατική τάξη των ζώων, με σκοπό να τους ανοίξει τα μάτια και να μη δέχονται πια να γυρίζουν τροχούς ούτε να ζεύονται σε άμαξες, και να τους διδάξει τους τρόπους που θ' αποτινάξουν τον ζυγό της άρχουσας τάξης". Τα ζώα συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι. Δικάζουν, και τελικά καταδικάζουν τον ανθρώπινο τρόπο συμπεριφοράς, μέσα στις δύο σπαρταριστές ιστορίες του βιβλίου που έγραψε ο μεγάλος γάλλος μυθιστοριογράφος Ονορέ Ντε Μπαλζάκ. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Call number Copy number Status Barcode
Books Books Δημοτική Βιβλιοθήκη Ζωγράφου
Κεντρική Βιβλιοθήκη
ΠΠ/(ΞΕΝ)/ΜΠΑ (Browse shelf) 1 Available C1836

Βλέπετε, λοιπόν, ω ζώα της Γαλλίας, ότι ζώντας κοντά στους ανθρώπους έχουμε πάρει κι εμείς όλες τις διαστροφές τους και τις ανόητες συνήθειές τους. Ας επιστρέψουμε λοιπόν στην πρωτόγονη ζωή όπου δεν θα έχουμε να υπακούμε παρά μόνο στα ένστικτά μας και όπου δεν θα μας ταλαιπωρούν ήθη εχθρικά στις πιο απαραβίαστες φυσικές επιθυμίες μας. Αυτή τη στιγμή γράφω μια πολιτική πραγματεία που απευθύνεται στην εργατική τάξη των ζώων, με σκοπό να τους ανοίξει τα μάτια και να μη δέχονται πια να γυρίζουν τροχούς ούτε να ζεύονται σε άμαξες, και να τους διδάξει τους τρόπους που θ' αποτινάξουν τον ζυγό της άρχουσας τάξης".
Τα ζώα συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι. Δικάζουν, και τελικά καταδικάζουν τον ανθρώπινο τρόπο συμπεριφοράς, μέσα στις δύο σπαρταριστές ιστορίες του βιβλίου που έγραψε ο μεγάλος γάλλος μυθιστοριογράφος Ονορέ Ντε Μπαλζάκ. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.