Normal view MARC view ISBD view

Τιστού : ο πρασινοδάχτυλος / Μωρίς Ντρυόν · μετάφραση: Ζωρζ Σαρή.

By: Druon, Maurice, 1918-2009 [Author].
Contributor(s): Duheme, Jacqueline, 1927- [Illustrator] | Σαρή, Ζωρζ, 1925-2012 [Translator].
Material type: TextTextSeries: Παγκόσμια λογοτεχνία για παιδιά.Publisher: Αθήνα: Κέδρος, c1982Description: 182 σ. : εικ. · 21 εκ.Subject(s): Παιδική λογοτεχνία -- ΠαραμύθιαDDC classification: 843 Other classification: ΠΠ/(ΞΕΝ)/ΝΤΡ Summary: Ο Τιστού όλο νυστάζει στο σχολειό και κοιμάται στο θρανίο. Κι έτσι ο πατέρας του, που είναι όμορφος, πλούσιος και έμπορας κανονιών, αποφασίζει να τον ρίξει στο σχολειό της ζωής. Το πρώτο μάθημα του Τιστού, με τον κηπουρό Μουστάκια, που ανακαλύπτει μια θαυμαστή ιδιότητά του: ο Τιστού είναι πρασινοδάχτυλος: λουλούδια φυτρώνουν όπου ακουμπάει τα δάχτυλά του! Με τα τριαντάφυλλα στο νοσοκομείο, με το αγιόκλημα στη φυλακή η πόλη έχει μεταμορφωθεί. Τι θα γίνει όμως όταν τα κανόνια του Κυρίου Πατέρα εξαφανιστούν κάτω από τους κισσούς και τις αγριοτριανταφυλλιές.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Call number Copy number Status Barcode
Books Books Δημοτική Βιβλιοθήκη Ζωγράφου
Κεντρική Βιβλιοθήκη
ΠΠ/(ΞΕΝ)/ΝΤΡ (Browse shelf) 1 Available C622

Μελος Της Γαλλικης Ακαδημιας Απο Το 1966.

Τίτλος πρωτοτύπου: TISTOU LES POUCES VERTS

Ο Τιστού όλο νυστάζει στο σχολειό και κοιμάται στο θρανίο. Κι έτσι ο πατέρας του, που είναι όμορφος, πλούσιος και έμπορας κανονιών, αποφασίζει να τον ρίξει στο σχολειό της ζωής.
Το πρώτο μάθημα του Τιστού, με τον κηπουρό Μουστάκια, που ανακαλύπτει μια θαυμαστή ιδιότητά του: ο Τιστού είναι πρασινοδάχτυλος: λουλούδια φυτρώνουν όπου ακουμπάει τα δάχτυλά του! Με τα τριαντάφυλλα στο νοσοκομείο, με το αγιόκλημα στη φυλακή η πόλη έχει μεταμορφωθεί. Τι θα γίνει όμως όταν τα κανόνια του Κυρίου Πατέρα εξαφανιστούν κάτω από τους κισσούς και τις αγριοτριανταφυλλιές.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.