Normal view MARC view ISBD view

Ιστορίες και παραμύθια απ΄όλον τον κόσμο . Τόμος 2 / μετάφραση Δεληγιάννη - Αναστασιάδη Γεωργία.

By: Rodari, Gianni, 1920-1980 [Author].
Contributor(s): Δεληγιάννη - Αναστασιάδη, Γεωργία, 1904-1980 [Translator] | Θωμόπουλος, Γιάννης Γ, 19-- [Editor].
Material type: TextTextPublisher: Αθήνα: Μίνωας, 1990Description: 162 σ. · 23 εκ.Subject(s): Παιδική λογοτεχνία -- ΠαραμύθιαDDC classification: 853 Summary: Όλοι οι τρόποι και σχεδόν όλοι οι λαοί της Γης αντιπροσωπεύονται στα 3 βιβλία της συλλογής, που θα της ταίριαζε -δίκαια, χωρίς αμφιβολία- ο τίτλος «Εγκυκλοπαίδεια του παραμυθιού». Η συλλογή περιλαμβάνει περισσότερα από 160 επιλεγμένα παραμύθια, σε 3 αυτοτελείς τόμους. Μερικά είναι μεγάλα άλλα μικρά, τόσο που για το διάβασμά τους φτάνουν λίγα λεπτά της ώρας. Εδώ θα βρείτε παραμύθια ξακουστά κι άλλα ολότελα άγνωστα, χαρωπά και λυπητερά, μέχρι και παραμύθια με μια κάποια δόση ωριμότητας· γιατί το παραμύθι είναι καθρέπτης του κόσμου και της ζωής, και μας μαθαίνει λογής-λογής πράγματα για τα ζώα, τους ανθρώπους, τις χαρές και τις λύπες τους. Ο κόσμος των παραμυθιών, κόσμος μάγος και μαγικός, συγκροτεί ένα αυθεντικό ποιητικό σύμπαν, όπου ζωντανεύουν οι πιο μύχιες επιθυμίες ολονών μας. Φίλοι, παιδιά, καλωσήρθατε στη μεγαλοπρεπή γιορτή της πιο άδολης έξαρσης του υπερφυσικού και των βαθύτατων εκείνων αισθημάτων που ευωδιάζουν σπάνιο χρώμα. Αρχή θαυμάτων! Συνθέσαμε τούτη τη συλλογή μαζεύοντας για σας τα πιο ωραία παραμύθια από εκατοσταριές τόμων γραμμένων σ' όλες τις γλώσσες και χώρες της Γης. Ελπίζουμε η επιλογή μας να σας αρέσει. Και σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση-διασκέδαση για κάθε μέρα που περνά!
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Call number Copy number Status Barcode
Books Books Δημοτική Βιβλιοθήκη Ζωγράφου
Κεντρική Βιβλιοθήκη
ΠΠ/(ΞΕΝ)/ΠΑΡ (Browse shelf) 1 Available C2133

Ο πρώτος τόμος (Π 2132) είναι καταλογογραφημένος: "Παραμυθιά και ιστορίες απ΄όλο τον κόσμο".

Όλοι οι τρόποι και σχεδόν όλοι οι λαοί της Γης αντιπροσωπεύονται στα 3 βιβλία της συλλογής, που θα της ταίριαζε -δίκαια, χωρίς αμφιβολία- ο τίτλος «Εγκυκλοπαίδεια του παραμυθιού». Η συλλογή περιλαμβάνει περισσότερα από 160 επιλεγμένα παραμύθια, σε 3 αυτοτελείς τόμους. Μερικά είναι μεγάλα άλλα μικρά, τόσο που για το διάβασμά τους φτάνουν λίγα λεπτά της ώρας. Εδώ θα βρείτε παραμύθια ξακουστά κι άλλα ολότελα άγνωστα, χαρωπά και λυπητερά, μέχρι και παραμύθια με μια κάποια δόση ωριμότητας· γιατί το παραμύθι είναι καθρέπτης του κόσμου και της ζωής, και μας μαθαίνει λογής-λογής πράγματα για τα ζώα, τους ανθρώπους, τις χαρές και τις λύπες τους. Ο κόσμος των παραμυθιών, κόσμος μάγος και μαγικός, συγκροτεί ένα αυθεντικό ποιητικό σύμπαν, όπου ζωντανεύουν οι πιο μύχιες επιθυμίες ολονών μας.
Φίλοι, παιδιά, καλωσήρθατε στη μεγαλοπρεπή γιορτή της πιο άδολης έξαρσης του υπερφυσικού και των βαθύτατων εκείνων αισθημάτων που ευωδιάζουν σπάνιο χρώμα. Αρχή θαυμάτων! Συνθέσαμε τούτη τη συλλογή μαζεύοντας για σας τα πιο ωραία παραμύθια από εκατοσταριές τόμων γραμμένων σ' όλες τις γλώσσες και χώρες της Γης. Ελπίζουμε η επιλογή μας να σας αρέσει. Και σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση-διασκέδαση για κάθε μέρα που περνά!

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.