Normal view MARC view ISBD view

Ο Τζιπ μέσα στην τηλεόραση : κι άλλες ιστορίες στην ίδια τροχιά / Ροντάρι Τζιάνι · μετάφραση Σιδέρη Ντίνα.

By: Rodari, Gianni, 1920-1980 [Author].
Contributor(s): Σιδέρη, Ντίνα, 19-- [Translator] | Carloni, Giancarlo, 19-- [Illustrator] | Pepeu, Metzi, 19-- [Illustrator].
Material type: TextTextPublisher: Αθήνα: Δωρικός, c1989Description: 167 σ. : εικ. · 23 εκ.Subject(s): Παιδική λογοτεχνία -- ΔιήγημαDDC classification: 853 Other classification: ΠΠ/(ΞΕΝ)/ΡΟΝ Awards: Διεθνές Βραβείο Άντερσεν.Summary: Σε γενικές γραμμές το βιβλίο αυτό είναι περισσότερο ψυχαγωγικό παρά διδακτικό. Φυσικά μπορεί να διδάξει κάτι αλλά πρέπει να το μαντέψει κανείς. Ωστόσο το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας δεν είναι ότι οι δυο τηλεοράσεις είναι καλύτερες από τη μία… Το διήγημα αυτό ήταν αρχικά ένα ποίημα όπου ένας γιατρός παθιασμένος με την τηλεόραση έπεσε μέσα στη συσκευή του κι έμεινε εκεί αιχμάλωτος. Από κει μέσα δεχόταν τους πελάτες, έγραφε τις συνταγές, κι όλα τα σχετικά. Αργότερα ο συγγραφέας του βιβλίου έβαλε στη θέση του γιατρού μέσα στην τηλεόραση ένα μαθητή.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Call number Copy number Status Barcode
Books Books Δημοτική Βιβλιοθήκη Ζωγράφου
Κεντρική Βιβλιοθήκη
ΠΠ/(ΞΕΝ)/ΡΟΝ (Browse shelf) 1 Available C3246

Τίτλος πρωτοτύπου: GIP NEL TELEVISORE: E ALTRE STORIE IN ORBITA

Σε γενικές γραμμές το βιβλίο αυτό είναι περισσότερο ψυχαγωγικό παρά διδακτικό. Φυσικά μπορεί να διδάξει κάτι αλλά πρέπει να το μαντέψει κανείς. Ωστόσο το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας δεν είναι ότι οι δυο τηλεοράσεις είναι καλύτερες από τη μία… Το διήγημα αυτό ήταν αρχικά ένα ποίημα όπου ένας γιατρός παθιασμένος με την τηλεόραση έπεσε μέσα στη συσκευή του κι έμεινε εκεί αιχμάλωτος. Από κει μέσα δεχόταν τους πελάτες, έγραφε τις συνταγές, κι όλα τα σχετικά. Αργότερα ο συγγραφέας του βιβλίου έβαλε στη θέση του γιατρού μέσα στην τηλεόραση ένα μαθητή.

Διεθνές Βραβείο Άντερσεν.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.