Normal view MARC view ISBD view

Τρεις παλιές ιστορίες / Πάτρικ Ζίσκιντ · μετάφραση Μαρία Αγγελίδου.

By: Suskind, Patrick, 1949- [Author].
Contributor(s): Αγγελίδου, Μαρία, 1957- [Translator] | Ιωάννου, Αγγελική, 19-- [Editor, Corrector] | Γιώνας, Γιώργος, 19-- [Cover designer].
Material type: TextTextSeries: Μεγάλοι σύγχρονοι λογοτέχνες.Publisher: Αθήνα: Ψυχογιός, 1996Description: 100 σ. · 21 εκ.ISBN: 9602742194.Subject(s): Γερμανική λογοτεχνία -- ΔιήγημαDDC classification: 833 Summary: Το «Άρωμα» ήταν το πρώτο βιβλίο του Πάτρικ Ζίσκιντ και είχε κάνει πάταγο, σ' όλη την Ευρώπη, αν όχι και στην Αμερική. Από τότε ο σκοτεινός και παράξενος αυτός γερμανόφωνος συγγραφέας κυκλοφόρησε δύο ακόμα πετυχημένα μυθιστορήματα και μια νουβέλα, και τώρα, για πρώτη φορά, συγκεντρώνει τα σύντομα κείμενά του που έγραψε στην εικοσαετία 1976-1995. Νουβέλες που μιλούν για την ανεπανόρθωτη ζημιά, τη φθορά, την καταστροφή που δημιουργούν κάποιες πληγές, ανώδυνες φαινομενικά, οι οποίες όμως δουλεύουν μέσα μας και με τη φαντασία μας μεγεθύνονται μέχρι που γίνονται μοιραίες. Έτσι κι αυτή η ιστορία του μεγαλοφυούς και αξεπέραστου σκακιστή με το ουδέτερο και ασήμαντο παρουσιαστικό. Έτσι και με τη ζωγράφο που αντιδρά απρόβλεπτα σε μια κριτική. . . Ένας Ζίσκιντ, λοιπόν, εξίσου απολαυστικός.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Call number Copy number Status Barcode
Books Books Δημοτική Βιβλιοθήκη Ζωγράφου
Κεντρική Βιβλιοθήκη
Δ/ΖΙΣ/(ΓΕΡ) (Browse shelf) 1 Available 18373

Τίτλος πρωτοτύπου: Drei Geschichten und eine Betrachtung

Το «Άρωμα» ήταν το πρώτο βιβλίο του Πάτρικ Ζίσκιντ και είχε κάνει πάταγο, σ' όλη την Ευρώπη, αν όχι και στην Αμερική. Από τότε ο σκοτεινός και παράξενος αυτός γερμανόφωνος συγγραφέας κυκλοφόρησε δύο ακόμα πετυχημένα μυθιστορήματα και μια νουβέλα, και τώρα, για πρώτη φορά, συγκεντρώνει τα σύντομα κείμενά του που έγραψε στην εικοσαετία 1976-1995. Νουβέλες που μιλούν για την ανεπανόρθωτη ζημιά, τη φθορά, την καταστροφή που δημιουργούν κάποιες πληγές, ανώδυνες φαινομενικά, οι οποίες όμως δουλεύουν μέσα μας και με τη φαντασία μας μεγεθύνονται μέχρι που γίνονται μοιραίες. Έτσι κι αυτή η ιστορία του μεγαλοφυούς και αξεπέραστου σκακιστή με το ουδέτερο και ασήμαντο παρουσιαστικό. Έτσι και με τη ζωγράφο που αντιδρά απρόβλεπτα σε μια κριτική. . . Ένας Ζίσκιντ, λοιπόν, εξίσου απολαυστικός.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.