Normal view MARC view ISBD view

Παλιοί καιροί ένα ακόμα, και φύγαμε / Χάρολντ Πίντερ · μετάφραση Μάγια Λυμπεροπούλου.

By: Pinter, Harold, 1930-2008 [Author].
Contributor(s): Λυμπεροπούλου, Μάγια, 1940- [Translator, Editor] | Πορτολομαίου-Λάζου, Μαρία, 1946-2015 [Editor].
Material type: TextTextSeries: Παγκόσμιο θέατρο · 93.Publisher: Αθήνα: Γιάννενα: Δωδώνη, 1987Description: 84 σ. · 21 εκ.Subject(s): Αγγλική λογοτεχνία -- Θεατρικά έργαDDC classification: 822 Awards: Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 2005. Summary: Στους Παλιούς Καιρούς πεδίο μάχης είναι το παρελθόν και ο ανταγωνισμός ανάμεσα στην Άννα και τον Ντήλυ εντοπίζεται στα δύο ανέκδοτα που "θυμούνται": το πρώτο αφορά την ταινία Ο Απόκληρος, και το δεύτερο το μπαρ στο Ουεηφέαρερς "κάπου στην οδό Μπρόμπτον". Ο Ντήλυ "θυμάται" και τα δύο επεισόδια σαν παράξενα άθλιες υποθέσεις που θα ήταν προτιμότερο να ξεχαστούν. Οι αναμνήσεις της Άννα όμως, είναι πιο συμπαθητικές, ταιριάζουν με το εγκώμιο που πλέκει στο παρελθόν, ωσάν να ήταν κάτι σαν απίθανος απωλεσθείς παράδεισος. Και οι δύο καταφεύγουν να παίζουν ένα άγρυπνο παιχνίδι "συμπερασμάτων", και η (άλογη) διαφορά ανάμεσα στις δύο ιστορίες γίνεται πιο ορατή σε μιαν αντιπαράθεση.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Call number Copy number Status Barcode
Books Books Δημοτική Βιβλιοθήκη Ζωγράφου
Κεντρική Βιβλιοθήκη
822/ΠΙΝ (Browse shelf) 1 Available 11116

Βιογραφικο Σημειωμα Συγγραφεα: Σ. 7-10. Κριτικη Στο Εργο Του Χαρολντ Πιντερ: Μαγια Λυμπεροπουλου, Σ. 11-17. Βιβλιογραφια: Σ. 18. Συζητηση Του Συγγραφεα Με Τον Νικολας Χερν: Σ. 73-

Στους Παλιούς Καιρούς πεδίο μάχης είναι το παρελθόν και ο ανταγωνισμός ανάμεσα στην Άννα και τον Ντήλυ εντοπίζεται στα δύο ανέκδοτα που "θυμούνται": το πρώτο αφορά την ταινία Ο Απόκληρος, και το δεύτερο το μπαρ στο Ουεηφέαρερς "κάπου στην οδό Μπρόμπτον". Ο Ντήλυ "θυμάται" και τα δύο επεισόδια σαν παράξενα άθλιες υποθέσεις που θα ήταν προτιμότερο να ξεχαστούν. Οι αναμνήσεις της Άννα όμως, είναι πιο συμπαθητικές, ταιριάζουν με το εγκώμιο που πλέκει στο παρελθόν, ωσάν να ήταν κάτι σαν απίθανος απωλεσθείς παράδεισος. Και οι δύο καταφεύγουν να παίζουν ένα άγρυπνο παιχνίδι "συμπερασμάτων", και η (άλογη) διαφορά ανάμεσα στις δύο ιστορίες γίνεται πιο ορατή σε μιαν αντιπαράθεση.

Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 2005.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.