Αν όλα άλλαζαν : διηγήματα / Παπά Κατίνα Γ..
By: Παπά, Κατίνα [Author]
.
Material type: 

Item type | Current location | Call number | Copy number | Status | Barcode |
---|---|---|---|---|---|
![]() |
Δημοτική Βιβλιοθήκη Ζωγράφου Κεντρική Βιβλιοθήκη | 889.3/ΠΑΠ (Browse shelf) | 1 | Available | 8885 |
"Ο ΤΟΙΧΟΣ":
Δεν είναι από τους ανθρώπους που ξεχνούνε εύκολα, κι όμως ένα πλήθος πράματα έχουνε φύγει εντελώς από το μυαλό της.
Κάπου - κάπου ξανάρχεται ένα τόσο - δα κομματάκι από το καθένα. Παραδείγματος χάρη, ένα πετραδάκι στο ράμφος ενός πουλιού γυρίζει στη σκέψη της.
Αυτό είναι όλο!
Και σιγά - σιγά ένας πελώριος, σταχτερός τοίχος ορθώνεται μπροστά της· το πετραδάκι ξεκόλλησε από κει, βλέπει καθαρά τον τοίχο, βαρύ και στεγνό, και τόσο καλοχτισμένο, που είδε κι έπαθε το σπουργίτι -γιατί σπουργίτι ήτανε το πουλί- για να τραβήξει το λιθαράκι· κι όμως ούτε ίχνος τρυπίτσας δεν έδειξε τη ζημία του τοίχου.
"Για τόσο, λοιπόν, μικρό πράμα μοχθούσε τόση ώρα το πετούμενο;"
Μα μια και ο τοίχος ξαναγύρισε στη μνήμη της, ήρθε με όλο του το βάρος και την πλήξη που της έφερε όταν τον πρωταντίκρισε. Τώρα τα θυμάται όλα! [...]
There are no comments for this item.