Normal view MARC view ISBD view

Στη δίνη του πολέμου / Ντόροθυ Χόργκαν · μετάφραση: Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη.

By: Horgan, Dorothy, 19-- [Author].
Contributor(s): Ρώσση-Ζαΐρη, Ρένα, 19-- [Translator] | Ρώσση-Πέτσιου, Ελένη, 19-- [Editor] | Ζεϊμπέκη, Θάλεια, 1955- [Cover illustrator].
Material type: TextTextPublisher: Αθήνα: Ρώσσης, [Χ. Χ.]Description: 115 σ. · 19 εκ.ISBN: 9602250364.Subject(s): Παιδική λογοτεχνία -- ΜυθιστόρημαDDC classification: 833 Other classification: ΠΜ/(ΞΕΝ)/ΧΟΡ Summary: "Ολόκληρος ο ουρανός φωτιζόταν από μια κόκκινη λάμψη, που γινόταν πιο φωτεινή στον ορίζοντα, μια και η πόλη είχε πάρει φωτιά. Η Άννα, πίεσε τον εαυτό της να σηκωθεί όρθια. "Αν καθίσω κάτω δε θα μπορέσω να ξανασηκωθώ· θα πεθάνω". Είχε τώρα συγκεντρώσει το μυαλό της σε μια σκέψη μόνο. Έπρεπε να γυρίσει όσο πιο γρήγορα μπορούσε πίσω στην Κάθυ και στο Νίκι". Η Άννα ήταν 13 χρονών, όταν άρχισε ο πόλεμος. Η αδελφή της, η Κάθυ, ήταν 8 και ο αδελφός της, ο Νίκι, 6. Ζούσαν σ' ένα μικρό χωριό της Γερμανίας και τα άλλα παιδιά τους φώναζαν τσιγγάνους και εβραίους και τους πέταγαν πέτρες, γιατί είχαν μαύρα μαλλιά και μαύρα μάτια. Αυτή είναι η ιστορία τριών παιδιών από τη Γερμανία στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Πώς κατάφεραν να μεγαλώσουν με τους βομβαρδισμούς, τις πυρκαγιές, την Γκεστάπο, τα τρένα, τα ταξίδια και πώς ενηλικιώθηκαν μέσα στη δίνη του πολέμου.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Call number Copy number Status Barcode
Books Books Δημοτική Βιβλιοθήκη Ζωγράφου
Κεντρική Βιβλιοθήκη
ΠΜ/(ΞΕΝ)/ΧΟΡ (Browse shelf) 1 Available C4599

Τίτλος πρωτοτύπου: THE EDGE OF WAR

"Ολόκληρος ο ουρανός φωτιζόταν από μια κόκκινη λάμψη, που γινόταν πιο φωτεινή στον ορίζοντα, μια και η πόλη είχε πάρει φωτιά. Η Άννα, πίεσε τον εαυτό της να σηκωθεί όρθια. "Αν καθίσω κάτω δε θα μπορέσω να ξανασηκωθώ· θα πεθάνω". Είχε τώρα συγκεντρώσει το μυαλό της σε μια σκέψη μόνο. Έπρεπε να γυρίσει όσο πιο γρήγορα μπορούσε πίσω στην Κάθυ και στο Νίκι".
Η Άννα ήταν 13 χρονών, όταν άρχισε ο πόλεμος. Η αδελφή της, η Κάθυ, ήταν 8 και ο αδελφός της, ο Νίκι, 6. Ζούσαν σ' ένα μικρό χωριό της Γερμανίας και τα άλλα παιδιά τους φώναζαν τσιγγάνους και εβραίους και τους πέταγαν πέτρες, γιατί είχαν μαύρα μαλλιά και μαύρα μάτια.
Αυτή είναι η ιστορία τριών παιδιών από τη Γερμανία στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Πώς κατάφεραν να μεγαλώσουν με τους βομβαρδισμούς, τις πυρκαγιές, την Γκεστάπο, τα τρένα, τα ταξίδια και πώς ενηλικιώθηκαν μέσα στη δίνη του πολέμου.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.